Mi is az akupunktúra? Hogyan hat?

Mi is az akupunktúra? Hogyan hat?

Az akupunktúra több mint 3000 éves, az embert teljes egészében egységesen szemlélő, szaknyelven „holisztikus” diagnosztikus és terápiás eljárás.

A test meghatározott helyén lévő 365 akupunktúrás pont tűvel, vagy lézerfénnyel történő ingerlése. Gyermekek esetében tűk helyett lézerkezelés javasolt.

Az akupunktúra alapja, az ellentétes erők- Yin és Yang - szüntelen mozgása, egymásra hatása, egymásba átalakulása. Yin minden, ami sötét, hideg, statikus és befogadó, Yang ami világos, meleg, dinamikus és behatoló. E két erő harmóniája minden élet alapja.

A Qi, melyet leginkább energiának mondhatunk, a testfelszín „energiapályáin”, azaz meridiánjain kering. Ezen meridiánokon helyezkednek el az akupunktúrás pontok, melyek összeköttetést teremtenek a belső szervekkel, izmokkal, inakkal, s egymással.

Ezen akupunktúrás pontok idegvégződéseken, izomhártyákon, valamint a koponya varratai felett helyezkednek el, más az ellenállásuk és CO2 kibocsátásuk- ezek már modern kutatási adatok. Az akadémiai orvoslás nyelvére lefordítva az akupunktúra a vegetatív idegrendszerre hat.

Az akupunktúra célja a létrejött energetikai zavar kezelése, a test öngyógyító mechanizmusainak kihasználásával. Az esetek egy részében önálló terápiás lehetőség, más esetben a nyugati orvoslás kiegészítője lehet.

Mely esetekben hatásos, az akupunktúra a WHO szerint?

Mozgásszervi, reumatológiai betegségek:

derékfájás, isiász, ízületi, izomfájdalmak, sérülések utáni rehabilitáció, fájdalomszindrómák, befagyott váll

 

Idegrendszeri megbetegedések: krónikus fejfájás, szédülés,  fülzúgás egyes esetei, trigeminus neuralgia, Bell paresis

 

Légzőszervi betegségek: légúti allergia, visszatérő légúti megbetegedés

 

Emésztőszervi betegségek: funkcionális hasmenés, gyomorégés, reflux, bélgyulladások

 

Nőgyógyászat: Fogamzás  bizonyos zavarai, menstruációs ciklus zavarai, premenstrualis syndróma

Pszichés betegségek: stress, depressio, szorongás

Gyermekgyógyászat: gyakori fertőzések, funkcionális hasmenés, éjszakai ágybavizelés- gyermekeket lézerakupunktúrás készülékkel kezelek.

 

Bejelentkezés: 70/644-9195

Gödöllő, Tábornok u. 15

 

2143 Kistarcsa, Batthyány u. 4/c
06-28/501-033