Hírek, aktualitások

Gyógyszer hírek

Téves csomagolás: visszahívják a köszvény elleni tablettát

 

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. jelezte a OGYÉI-nek, hogy lehetséges, hogy kisebb hatóanyagú tabletták kerültek a csomagolásba, ezért az intézet visszahívja egy köszvény elleni szer érintett gyártási tételét.

 

Kivonta a forgalomból és egyben elrendelte a Milurit 300 mg tabletta 5133N0319 gyártási tételének visszahívását mind az egészségügyi szolgáltatóktól, mind a betegektől az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Egyben megtiltotta a gyártási tétel felhasználását is.

A csomagolás során Milurit 100 mg tabletta kerülhetett a dobozon jelzett, 300 mg hatóanyagtartalmú orvosság helyére – jelezte a hatóságnak az Egis Gyógyszergyár Zrt.

Amennyiben a betegek az érintett gyártási tételű gyógyszert visszaviszik a gyógyszertárába, a hibás tételt a megfelelő minőségű Milurit 300 mg tablettára cserélik.

Az OGYÉI kéri a gyógyszerészeket, hogy a betegektől visszagyűjtött hibás készítményt a megszokott módon juttassák vissza a gyógyszernagykereskedőnek a csere érdekében.

A vonatkozó határozat ITT érhető el.

A termékek díjmentes cseréjére és a betegek tájékoztatására a gyártó cég, az Egis Gyógyszergyár kezdeményezésére kerül sor.

 (forrás: http://medicalonline.hu/cikk/teves_csomagolas__visszahivjak_a_koszveny_elleni_tablettat)

 

2143 Kistarcsa, Batthyány u. 4/c
06-28/501-033